pondelok 2. mája 2016

morčacie srdcia na smotane

...s domácou kysnutou knedľou a zelerom...dal smotanovej omáčke  príjemnú sviežu chuť a vôňu...


Suroviny
  • morčacie srdcia cca 1kg
  • zeler 1/4 buľvy, bravčová masť, 200ml 30% smotany
  • cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mletá sladká paprika
...na bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu a cesnak, po chvíľke som pridal na jemno nastrúhaný zeler...


...restoval som ho len 2-3 minútky, pridal som sladkú mletú papriku, soľ a čerstvo mleté korenie a na štvrťky nakrájané morčacie srdcia, orežte z nich čo tam nechcete mať, ale trošku tuku nechajte...dá jedlu chuť...


...zalial som vriacou vodou a dusil som asi 90 minút, raz za čas som premiešal a aj dolial vody. Zeler sa úplne rozvaril a zahustil omáčku, tú som potom už len zjemnil smotanou, nechal prevrieť a odstavil. Pokiaľ sa srdcia dusili, pripravil som domácu kysnutú knedľu...naozaj chutí ináč ako tá z obchodu....dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára