sobota, 11. júna 2016

zeleninové risotto

...krémové risotto s Ajvarom, stonkovým zelerom, chilli lupienkami,  čerstvou bylinkou a parmezánom...


Suroviny
  • ryža Arborio, Ajvar, stonkový zeler
  • cibuľa, cesnak, maslo, olivový olej, šalvia
  • zeleninový vývar, parmezán, soľ, chilli, čerstvo mleté čierne korenie
...na masle a olivovom oleji som orestoval cibuľu a cesnak...po chvíľke som pridal ryžu Arborio, na risotto je jedna z najlepších a chvíľku som ju restoval (4 min)...potom som ju dochutil čerstvo mletým čiernym korením, soľou a mletým chilli. Pridal som k nej Ajvar a potom to začalo...


...podliať horúcim zeleninovým vývarom a miešať, podliať a miešať, podliať a miešať...to preto, aby sa z ryže uvolnil škrob, risotto je potom pekne krémové...takže celé je to o postupnom podlievaní a miešaní...trvá to cca 18-20 minút. Asi 5 minút pred koncom som pridal nakrájané lístky čerstvej šalvie a stonkový zeler...


...ryža už bola takmer hotová, tak som do nej pridal oriešok masla a odstavil som...na tanieri som prizdobil petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom...dobrú chuť :)

                                       

QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára