...aby som bol presný, v sladko pikantnej omáčke na kukurici s maslom a stonkovým zelerom. Dnes máme doma výročie...rovných 25 rokov a tak ako je to s manželstvom, je to aj s týmto jedlom...sladké, pikantné, šťavnaté, korenené, chutné...a tak to má byť :)
Suroviny
Suroviny
- kuracie stehná bez kosti a kože
- chilli, čierne mleté korenie, kurkuma, mletý cesnak, mletý zázvor, soľ, hladká múka
- cibuľa, cesnak, drvené paradajky, med, zelená petržlenová vňať, pikantná papriková pasta
- bravčová masť, kukurica, stonkový zeler, maslo
...začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na hrubšie rezance, osušil som ho a okorenil (chilli, čierne mleté korenie, kurkuma, mletý cesnak, mletý zázvor, soľ, hladká múka) mäso som nechal odležať v chlade hodinku...
...potom som ho nechal pri izbovej teplote ešte 45 minút odpočinúť a vypražil som ho na bravčovej masti (cca 5 min. z každej strany)...
...nakrájanú cibuľu som orestoval na masle, pridal som hrsť stonkového zeleru, dochutil som soľou a čiernym korením...
...po chvíľke som pridal konzervu drvených paradajok, pálivú paprikovú pastu...dusil som ju (tú omáčku) asi 12 minút, potom som ju rozmixoval, dochutil medom a čerstvou petržlenovou vňaťou...má byť sladká a pikantná zároveň. Vložil som do nej osušené kuracie kúsky a nechal marinovať, pokiaľ sa na masle neorestovala kukurica so stonkovým zelerom, dochutená soľou a čerstvo mletým čiernym korením...trvalo to asi 7 minút...
...podával som s láskou a príborom....ale dobré bude aj suché biele víno...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Vaše mäsko vyzerá hmmmm mňamkovo aj suroviny v recepte sú ako pre mňa ;) Receptík je už uložený a bude čakať na jeho realizáciu :) Asi je robený na mieru pre mňa lebo tento receptík bol vložený v deň mojich narodenín ;) Ja receptík chválim *****
OdpovedaťOdstrániťDakujem... :)
OdpovedaťOdstrániť