...plnené mliečnou čokoládou, najskôr pečené a v tej istej panvici potom parené...jednoduché, chrumkavé a naozaj výborné...
Suroviny
Suroviny
- 500g polohrubej múky, 300ml mlieka
- 5g sušeného droždia (alebo 20g čerstvého) 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli, štipka cukru, olej
- maslo, čokoláda na plnenie a ozdobu
...áno, cesto je také isté ako na parenú knedľu, ktorú som pripravoval včera...z polovice som spravil knedľu a z druhej tieto buchty...
...cesto som na pomúčenej doske rozvaľkal asi na 1cm...nerezal som ho na 8 častí (ak budete robiť z celej dávky- 500g, tak na cca 16) na každý som dal kúsok mliečnej čokolády...
...a spravil som z nich takéto buchtičky, ktoré som nechal zakryté utierkou podkysnúť ešte asi 20 minút...
...potom som na veľkú panvicu dal pol.lyžicu oleja a keď sa zohrial naukladal som do nej buchty, nechajte im dosť priestoru, lebo ešte pekne narastú...
...piekol som ich cca 2-3 minúty a potom som do panvice nalial asi 50-100 ml vriacej vody...opatrne, aby ste sa neoparili, preto toho oleja len trošku...zakryl som pokrievkou a paril asi 5-7 minút...netreba ich vtedy odkrývať...
...cez sklenenú pokrievku som videl ako pekne narástli, tak som ich odkryl a každú popichal...potom som ich vybral na tanier, polial roztopeným maslom a na každú som nastrúhal čokoládu...a potom už len...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára