nedeľa 5. júna 2016

parené pečené buchty

...plnené mliečnou čokoládou, najskôr pečené a v tej istej panvici potom parené...jednoduché, chrumkavé a naozaj výborné...


Suroviny
  • 500g polohrubej múky, 300ml mlieka
  • 5g sušeného droždia (alebo 20g čerstvého) 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli, štipka cukru, olej
  • maslo, čokoláda na plnenie a ozdobu
...áno, cesto je také isté ako na parenú knedľu, ktorú som pripravoval včera...z polovice som spravil knedľu a z druhej tieto buchty...
...cesto som na pomúčenej doske rozvaľkal asi na 1cm...nerezal som ho na 8 častí (ak budete robiť z celej dávky- 500g, tak na cca 16) na každý som dal kúsok mliečnej čokolády...


...a spravil som z nich takéto buchtičky, ktoré som nechal zakryté utierkou podkysnúť ešte asi 20 minút...


...potom som na veľkú panvicu dal pol.lyžicu oleja a keď sa zohrial naukladal som do nej buchty, nechajte im dosť priestoru, lebo ešte pekne narastú...


...piekol som ich cca 2-3 minúty a potom som do panvice nalial asi 50-100 ml vriacej vody...opatrne, aby ste sa neoparili, preto toho oleja len trošku...zakryl som pokrievkou a paril asi 5-7 minút...netreba ich vtedy odkrývať...


...cez sklenenú pokrievku som videl ako pekne narástli, tak som ich odkryl a každú popichal...potom som ich vybral na tanier, polial roztopeným maslom a na každú som nastrúhal čokoládu...a potom už len...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára