streda, 28. septembra 2016

domáca paštéta zo zajačích pečienok

...obchod s talianskymi výrobkami "Chutný Südtirol" v Košickej Optime som vám už v jednom recepte spomínal a nedávno som ho opäť navštívil. Zaujala ma slanina Lardo...výborná vyzretá slanina,  aromatizovaná rozmarínom...hneď ako som ju uvidel, vedel som na čo ju použijem...


Suroviny
  • zajačie pečienky cca 700g
  • slanina Lardo cca 120g, sušené brusnice cca 120g, varený bôčik cca 250g
  • maslo 250g, bravčová masť, cibuľa, čerstvé lístky šalvie, čierne mleté korenie, soľ
...na masti som orestoval nakrájanú cibuľu a po chvíľke (3min) som pridal aj lístky šalvie...


...potom som pridal očistené zajačie pečienky (ešte raz vďaka Peter) a restoval som ich asi 15 minút...potom som ich nechal vychladnúť. Bôčik som už mal uvarený (soľ, bobkový list, nové korenie a strúčik cesnaku)
Vychladený bôčik a pečienky som pomlel na jemno, pridal som brusnice, na malé kocky nakrájanú slaninu Lardo, dochutil som soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
...medzitým som roztopil maslo s lístkami šalvie, nalial ho k pomletým pečienkam a dobre som to spolu premiešal... (kúsok roztopeného masla som si nechal, aby som mohol zaliať hotovú paštétu)


...akosi som medzitým vyhladol, tak som na horúcu hrianku domáceho chleba dal tenučký plátok slaniny a nechal ju mierne roztopiť...mňam, tá slanina je naozaj výborná :)


...ale poďme späť na paštétu...natlačil som ju do sklenených malých pohárov a do porcelánových mištičiek, ozdobil lístkami šalvie (tá ktorá bola v masle) a zalial roztopeným maslom...


...sladká chuť sušených brusníc, šalviové maslo a slanina Lardo príjemne doplnila chuť zajačích pečienok...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára