sobota 1. apríla 2017

Hliva na smotane

...dostal som od švagrovcov krásnu domácu hlivu, tak som sa rozhodol, že ju pripravím v smotanovo kôprovej omáčke. Hliva je veľmi zdravá a chutná huba...ideálna na posilnenie imunity...


Suroviny
  • hliva ustricová, čerstvý kôpor (alebo sušený), cesnak, cibuľa, olivový olej
  • smotana 30%, citrónová šťava, maslo, mletá rasca
  • sladká mletá paprika, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...krásna však? :)


...nakrájal som cibuľu a orestoval ju na olivovom oleji, po chvíľke som pridal aj nakrájaný cesnak (asi 3 strúčiky), potom mletú rascu, čierne korenie, sladkú mletú papriku a nakrájanú hlivu...


...podlial som vodou (cca 100ml) a dusil asi 20 minút...
Potom som omáčku zjemnil smotanou, dochutil soľou, niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a kôprom, krásne ju prevoňal...najradšej používam čerstvý, ale ak nie je poruke, musím si vystačiť aj so sušeným.
Omáčku som nechal prevrieť a keď som ju odstavil, pridal k nej ešte oriešok masla...
Podával som s maslovými haluškami, keď som ich pripravoval, tak som do cesta dal aj lyžičku pesta z medvedieho cesnaku (môžete pridať aj akúkoľvek čerstvú bylinku)...dobrú chuť :)


QR Code - pošli recept priateľovi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára