utorok, 6. júna 2017

grilované šampiňóny so zeleninou...

...a ešte aj s pikantným ajvarom, ak vynecháte mozzarellu, máte výborný obed aj pre vegánov. Ako prílohu som pripravil nové zemiaky s baby špenátom na cesnakovom masle...


Suroviny
  • šampiňóny portobello, pikantný ajvar Podravka, cibuľa, mladá cuketa, baklažán, 
  • červená paprika, , cherry paradajky, zelené olivy, limetka, mozzarella, olivový olej
  • cesnak, zemiaky, baby špenát, maslo
...začal som hubami, vydlubol som hlúbik, orezal som ich okolo klobúka a dochutené soľou, čerstvo mletým korením a olivovým olejom som ich dal do vyhriatej rúry na 180°C a asi 24 minút...


...nakrájané zemiaky som uvaril v osolenej vode, medzitým som si nakrájal zeleninu a samozrejme aj šampiňónové okraje a nožičky. Nakrájanú zeleninu som rozdelil, lebo restovať sa musí postupne...

  
...na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu, po chvíľke som pridal huby...potom červenú papriku, cuketu, baklažán...nakoniec nakrájané paradajky a olivy, dochutil som čerstvo mletým čiernym korením, šťavou ktorú pustili huby, soľou, šťavou z polovice limetky a tým najdôležitejším...pikantným ajvarom od Podravky
Na huby som dal kôpku restovanej zeleniny a na vrch poriadnu dávku nastrúhanej mozzarelly (vegáni vynechajú) a vložil som na 6 minút do horúcej rúry, aby sa syr roztopil...


...na oriešku masla som orestoval jeden na jemno nakrájaný strúčik cesnaku a po minútke som k nemu pridal aj baby špenát...a tomu naozaj stačí 53 sekúnd, len aby sa trošku sparil... 
Podusený špenát som pridal k popučeným zemiakom a jemne premiešal lyžicou.
Na tanier kôpka špenátovo cesnakových zemiakov, na zemiaky grilovaný šampiňón so zeleninou, ajvarom a roztopenou mazzarellou, potom už len...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára