nedeľa, 18. júna 2017

marinované medové rebrá

...sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom...


Suroviny
  • bravčové rebrá
  • med, horčica, cesnak, chilli omáčka, worcester, sójová omáčka, soľ
  • mladá kapusta, drvená rasca, šťava z polovice limety, čerstvý chren, olivový olej
  • čerstvá petržlenová vňať
...jednu polievkovú lyžicu medu, 3-4 strúčiky cesnaku, lyžicu plnotučnej horčice a lyžicu chilli omáčky som spolu dobre premiešal...


...potom som pridal asi dve čajové lyžičky sójovej omáčky, jednu lyžičku worcestrovej, jednu polievkovú olivového oleja a nakrájanú petržlenovú vňať. Touto marinádou som natrel nakrájané rebrá a nechal som odpočívať dve, tri hodinky, ale najlepšie celú noc...


...pokiaľ sa mäso marinovalo, nastrúhal som mladú kapustu, dobre som ju osolil a nechal odpočívať, pokiaľ nepustila šťavu, tú som zlial a kapustu som dochutil šťavou z limety, drvenou rascou, čerstvým chrenom a prekvapol som ju olivovým olejom...nechal som odpočívať hodinku, dve. Nedávno som robil podobnú, ale chren som nahradil čerstvým kôprom, bola tiež výborná...


...mäso som dal na plech, podlial vodou (150ml), prekryl alobalom  a vložil do vyhriatej rúry na 170°C asi na 1,5 až dve hodiny...mäso sa oddeľovalo od kosti, bolo krehké, ale ostalo šťavnaté. Po upečení som dal dole alobal a zapiekol ešte asi 10 minút pod grilom...
Podával som s chrenovou kapustou, horčicou a čerstvým domácim chlebom...ak k rebrám do rúry vložíte aj zemiaky, máte ďalšiu výbornú prílohu...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára