sobota, 14. októbra 2017

bravčové ražniči

...mal som chuť na niečo sýte, plné chutí a ražniči jednoznačne vyhralo, ale nechcelo sa mi napichovať...tak som premýšľal ako si tú prípravu zjednodušiť, mohol som to len tak na seba naukladať, ale mäso by sa začalo dusiť a to by už nebolo naozajstné ražniči...


Suroviny
  • bravčové pliecko 500g, slanina, cibuľa, klobása, paprika, zemiaky
  • soľ, dijonská horčica, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika
  • zelená petržlenová vňať, cesnak, olivový olej
...mäso som nakrájal na tenšie plátky, dochutil som ho horčicou, mletým korením, paprikou, soľou a 19 kvapkami olivového oleja. Dobre som to spolu premiešal v tej panvici, v ktorej ho potom budem prekladať so zemiakmi, slaninou, klobáskou, cibuľou a paprikou...


...nechal som ho odpočívať asi 24 minút, presne toľko mi trvalo, pokiaľ som nakrájal slaninu (z mangalice), klobásu, cibuľu, papriku a očistené zemiaky, tie som aj jemne osolil...


...a potom som už len ukladal, pekne dookola a postupne striedať všetky suroviny. Neviem ako je to možné, ale nič mi neostalo...ale keby predsa, len to tam nejak natlačte. Rúru už som mal vyhriatu na 180°C  tak som to do nej vložil asi na 49 minút a na posledných 7 som zapol aj gril s ventilátorom.


...ražniči sa pečie, tak som očistil jeden cesnak a nadrobno nakrájaný som ho dal aj s petržlenovou vňaťou do lyžice olivového oleja. Keď bola živánska upečená tak som ju zvrchu prekvapol tým ochuteným olejom, príjemne zvýrazní a osvieži chuť mäsa a zemiakov...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára