...slanina dala srdciam príjemnú chuť a vôňu, ako prílohu som použil kašu z hokaido tekvice, baby špenátu, kyslej smotany a restovaný pór na masle...
Suroviny
Suroviny
- Tekvica Hokaido, čerstvý baby špenát, čerstvý tymián, cesnak, kyslá smotana
- Kuracie srdcia, plátky slaniny, pór, maslo
- Čerstvo mleté čierne korenie, soľ, bravčová masť
...začal som tekvicou, vybral som z nej semená,
nakrájal som ju na mesiačiky (aj so šupou) a na plechu som ju vložil do vyhriatej
rúry na 180°C, spolu s cesnakom
a čerstvým tymiánom. Dochutil som ju soľou, čerstvo mletým čiernym korením a
prekvapol olivovým olejom...
...pokiaľ sa tekvica pečie (cca 37min) tak som očistené
kuracie srdcia napichal na špajľu, na striedačku so slaninou. Dochutil
som ich čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Na bravčovej masti som ich
upiekol do chrumkava (7-8 min) z každej strany im úplne stačilo, potom som
ich zabalil do alobalu.
Do výpeku som
pridal oriešok masla a na kolieska nakrájaný pór, ten som len osolil
a restoval asi 3 minútky, aby mierne
zmäkol, ale nebol ako blato. Upečenú
tekvicu som dal do rajnice aj s cesnakom, vynechal som len tymián, ten už
tekvici odovzdal vôňu a tým splnil svoju úlohu...
Tekvicu som dobre popučil...áno pužil som hrubú silu 😊, potom som k nej
pridal asi jednu polievkovú lyžicu kyslej poctivej smotany (min 16% tuku)
lístky čerstvého baby špenátu, jemne som premiešal a dochutil soľou.
Čerstvý baby špenát veľa varenia nepotrebuje, ten môj uvarila horúca
tekvica...úplne mu to stačilo. Pomocou dvoch lyžíc som vytvaroval veľké
„halušky“, pridal som orestovaný maslový pór a dve paličky slaninových srdiečok...
...tekvicová šupka a špenát, dali kaši peknú,
farebnú štruktúru, kyslá smotana ju zasa
osviežila a s pečeným cesnakom sa chute príjemne dopĺňali. Chutné, jednoduché, sezónne a svieže...dobrú chuť 😊
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára