...s citrónovou majonézou a maslovo kôprovými zemiakmi... výrazná chuť majonézy a zemiakov výborne dopĺňa jemnú hubovú fašírku...
Suroviny
Suroviny
- hnedé šampiňóny 250g, pór, 2 rožky, 100ml smotany na varenie, vajce,
- zelená petržlenová vňať, PL hustého jogurtu, soľ, čerstvo mleté korenie, olej
- zemiaky, čerstvý kôpor, maslo
- majonéza, zelená petržlenová vňať, citrón
...na oleji som orestoval nakrájaný pór, dobré 3-4 hrste,
potom som ho dochutil soľou, čerstvo mletým korením a po 4-5 minútach
restovania som k nemu pridal nakrájané šampiňóny...teraz som ich nakrájal
len tak ledabolo, ale na rovnaké plátky :) Spolu s pórom som ich dusil asi 11 minút, len toľko aby sa z nich
odparila všetka voda a ostala len dokonalá hubová chuť, preto používam
radšej hnedé šampiňóny, sú podľa mňa také hubovejšie, voňavejšie...a lepšie.
Rožky som nakrájal na malé kocky, navlhčil som ich sladkou smotanou, ale len
tak opatrne...ak to preženiete, bude potrebné fašírkovú zmes zahustiť
strúhankou. K rožkom som pridal jedno vajce, vychladnuté šampiňóny,
nakrájanú petržlenovú vňať a lyžicu hustého jogurtu...
Zmes som dobre premiešal a nechal odpočívať hodinku,
dve v chlade. Potom som namočenými rukami (v studenej vode) vytvaroval
ploché fašírky, obalil som ich v strúhanke a vypražil som ich...4-6
minút z každej strany im bude stačiť. Medzitým sa mi už vo vode varili na
kolieska nakrájané zemiaky, tak som si nakrájal čerstvý kôpor a pripravil
plátky masla...keď som ich scedil tak som ich dochutil tým maslom
a kôprom...neviem prečo, ale kôpor som niekedy vôbec nemusel a teraz
ho dávam takmer všade :) Majonézu...asi 200g som dochutil petržlenovou vňaťou a šťavou
z polovice citróna...dá jej príjemnú sviežu chuť a vôňu, spolu
s petržlenovou vňaťou sa vynikajúco doĺňajú...
Čo povedať na záver...jedlo ktoré chutí vo všedný, ale aj
slávnostný deň a verte mi, ani pred návštevou si s ním nespravíte
hanbu...dobrú chuť
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára