štvrtok 2. novembra 2017

šampiňónovo pórkové fašírky

...s citrónovou majonézou a maslovo kôprovými zemiakmi... výrazná chuť majonézy a zemiakov výborne dopĺňa jemnú hubovú fašírku...


Suroviny
  • hnedé šampiňóny 250g, pór, 2 rožky, 100ml smotany na varenie, vajce, 
  • zelená petržlenová vňať, PL hustého jogurtu, soľ, čerstvo mleté korenie, olej 
  • zemiaky, čerstvý kôpor, maslo
  • majonéza, zelená petržlenová vňať, citrón
...na oleji som orestoval nakrájaný pór, dobré 3-4 hrste, potom som ho dochutil soľou, čerstvo mletým korením a po 4-5 minútach restovania som k nemu pridal nakrájané šampiňóny...teraz som ich nakrájal len tak ledabolo, ale na rovnaké plátky :) Spolu s pórom som ich dusil asi 11 minút, len toľko aby sa z nich odparila všetka voda a ostala len dokonalá hubová chuť, preto používam radšej hnedé šampiňóny, sú podľa mňa také hubovejšie, voňavejšie...a lepšie. Rožky som nakrájal na malé kocky, navlhčil som ich sladkou smotanou, ale len tak opatrne...ak to preženiete, bude potrebné fašírkovú zmes zahustiť strúhankou. K rožkom som pridal jedno vajce, vychladnuté šampiňóny, nakrájanú petržlenovú vňať a lyžicu hustého jogurtu...


Zmes som dobre premiešal a nechal odpočívať hodinku, dve v chlade. Potom som namočenými rukami (v studenej vode) vytvaroval ploché fašírky, obalil som ich v strúhanke a vypražil som ich...4-6 minút z každej strany im bude stačiť. Medzitým sa mi už vo vode varili na kolieska nakrájané zemiaky, tak som si nakrájal čerstvý kôpor a pripravil plátky masla...keď som ich scedil tak som ich dochutil tým maslom a kôprom...neviem prečo, ale kôpor som niekedy vôbec nemusel a teraz ho dávam takmer všade :) Majonézu...asi 200g som dochutil petržlenovou vňaťou a šťavou z polovice citróna...dá jej príjemnú sviežu chuť a vôňu, spolu s petržlenovou vňaťou sa vynikajúco doĺňajú...


Čo povedať na záver...jedlo ktoré chutí vo všedný, ale aj slávnostný deň a verte mi, ani pred návštevou si s ním nespravíte hanbu...dobrú chuť 

QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára