...ak máte lesné huby, bude to ešte lepšie, naozaj rýchlo hotové, neurazí ani vegetariána a ten kuskus nie je obyčajný, ale špenátový...
Suroviny
- hliva kotúčová, cibuľa, smotana 30%, chilli olivový olej, čerstvo mleté korenie
- kuskus, baby špenát, soľ, maslo
- citrón, petržlenová vňať, cesnak, muškátový orech
... na
panvici a na troch kvapkách chilli oleja som orestoval do chrumkava plátky
hlivy, potom som ju nechal odpočívať. Na
panvicu som zasa dal pár kvapiek oleja
a orestoval nakrájanú cibuľu, po
chvíľke, cca 6-7 min. som pridal nakrájanú hlivu čo mi ostala a najemno
nakrájaný strúčik cesnaku. Dochutil som soľou, nastrúhaným muškátovým orieškom
(s tým opatrne, má výraznú chuť) a čerstvo mletým čiernym korením. Hliva
nepustila takmer žiadnu vodu, tak som ju podlial vriacou vodou (0,5dcl) a nechal dusiť.
Mal som chvíľku
času, tak som sa pustil do prípravy kuskusu, ten som len zalial vriacou vodou,
aby voda siahala asi 0,5 cm nad kuskus,
zakryl som a nechal 5 min. odpočívať. Potom som premiešal, dochutil
soľou a na vrch dal niekoľko lístkov baby špenátu (ak vodu nahradíte vývarom, bude kuskus ešte chutnejší).
Z hlivy sa už odparila voda, tak
som k nej pridal asi 250 ml smotany, nechal prevrieť a dochutil
šťavou z polovice citróna. Citrónová šťava krásne vytiahne a zvýrazní
chuť hlivy...na záver som ešte mierne dosolil a pridal nakrájanú
petržlenovú vňať, potom už len naservírovať a...dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára