sobota 13. januára 2018

kelový prívarok...

...tento prívarok zvyknem podávať s hovädzím mäsom (nožina, hovädzí krk, alebo iná gulášová hovädzina), teraz som k nemu pripravil restované morčacie srdcia na červenom víne a prívarok som zahustil nastrúhaným zemiakom namiesto múky...




Suroviny
  • kel, zemiaky, cibuľa, citrónová šťava, bravčová masť
  • soľ, mletá rasca, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika
  • srdcia, červené suché víno, cesnak
...očistené  a nakrájané srdcia som dal na orestovanú cibuľku s cesnakom, dochutil som čiernym mletým korením, soľou a sladkou mletou paprikou.
Keď sa srdcia zatiahli (cca 6-7min.) podlial som ich suchým červeným vínom a dusil asi 45 minút. Pokiaľ sa srdcia dusia, nakrájal som kel a dal ho dusiť na cibuľku so štipkou sladkej papriky, čierneho korenia, mletej rasce a soli...stačí mu asi 20-25 minút, nechcel som ho mať úplne rozvarený, preto som osobitne uvaril aj nakrájané zemiaky a tie som potom k nemu pridal aj s vodou, v ktorej som ich varil...


Keď bol kel už takmer hotový, zahustil som ho  nastrúhaným zemiakom...na záver som ešte mierne dosolil a dochutil šťavou z polovice citróna...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára