...už dlhšie sme doma nemali kurča, tak som sa rozhodol že bude plnené a dochutené citrónovým tymiánom...
Suroviny
Suroviny
- dobré kurča (domáce, kráľovské...), citrónový tymián
- 3-4 rožky, kuracia pečienka, cibuľa, 1-2 vajcia, 150ml bieleho jogurtu, maslo alebo masť
- petržlenová vňať, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, soľ
...začal som tým, že som nakrájal rožky na malé kocky, potom som k nim pridal dve vajcia, čerstvý citrónový tymián, nakrájanú petržlenovú vňať, jogurt a na masti orestovanú kuraciu pečeň s cibuľou, dochutil som ju soľou a čiernym mletým korením. Dobre som všetko spolu premiešal a nechal odpočívať....jogurt viete nahradiť mliekom, alebo smotanou, mne však najviac vyhovuje hustý biely jogurt...
...kurča som naplnil a plnku ktorá mi ostala som mu napchal okolo stehien pod kožu. Dochutil som ho soľou, čiernym mletým korením a sladkou paprikou, na vrch som dal lístky citrónového tymiánu a masť čo mi zvýšila, keď som nedávno konfitoval kačacie stehná, podlial som vodou (100ml) a dal do vyhriatej rúry na 180°C a presne na 72 minút. Pred koncom pečenia som ho odkryl a nechal schrumkovatieť...
...keď kurča pichnete tam, kde je najhrubšie (stehno, prsia) a vyteká z neho číra šťava, máte istotu, že je dobre prepečené. Tomu môjmu pred koncom pečenia praskla koža, ale neuškodilo mu to, ostalo krásne šťavnaté a krehké. Podával som s ryžou, zapíjal pivom a chutilo nám...dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára