nedeľa 14. januára 2018

zemiakovo mäsový koláč...

...v piatok som bol na pive a reč prišla aj na varenie...tento recept mám od kamaráta, ktorý si ho nevie vynachváliť...pripravujú ho pravidelne a chutí celej rodine ...ďakujem Dušan :)
...ak máte aj vy obľúbený recept  a chcete sa s ním podeliť, pošlite mi ho...uvarím, odfotím, napíšem, poďakujem a zverejním :)


Suroviny
  • zemiaky, cesnak, majorán, tvrdý syr, bravčová masť, soľ
  • kuracie prsia, kyslá smotana, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvý tymián
...zemiaky som si nastrúhal ako na zemiakové placky, vytlačil som z nich šťavu a dochutil ich soľou, cesnakom a majoránom. Tú vytlačenú šťavu som nechal postáť asi 10 minút, potom som ju zlial...na spodku nádoby ostal zemiakový škrob a ten som pridal späť k nastrúhaným zemiakom. 
Do rajnice som dal bravčovú masť a na ňu som rozložil polovicu zemiakov...


...mám pre Vás jeden zlepšovák, tú rajnicu dajte na plyn, potom pridajte masť a tie zemiaky z jednej strany upečte...ako zemiakovú placku, koláč bude potom chrumkavejší a nabudúce to spravím tak aj ja :)
Na zemiaky som dal nakrájané kuracie prsia naložené v  kyslej smotane s čerstvým tymiánom, mletým čiernym korením a soľou. Takto napácované mäso nechajte postáť aspoň hodinku, dve...


Na mäso som nastrúhal tvrdý syr a na vrch dal zvyšné zemiaky...vložil som do vyhriatej rúry na 180°C...stačí im hodinka a potom ešte treba zapiecť pod grilom...


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára