utorok 23. januára 2018

zubáč v jogurte...

...chuť dobrej ryby,  upečenej s karfiolom a pečenou paprikou, doplnená hustým bielym jogurtom...podával som s pečenou cviklou, za zubáča ďakujem Rybe Žilna a ich značke Radoma...


Suroviny
  • filety zo zubáča Radoma, karfiol, paprika, cvikla, zemiaky
  • hustý biely jogurt , mix korenia (čierne, zelené, červené, biele) majorán
  • červená mletá paprika, olivový olej, soľ
...zemiaky som si nakrájal na kolieska (cca 2-3mm) a dal ich variť do osolenej vody...


 Zapol som rúru (gril s ventilátorom) a vložil do nej papriky...postupne som ich otáčal, až pokiaľ neboli celé tak nepekne hnedé, ale presne také ich potrebujeme. 
Keď ich vyberiete z rúry, zakryte ich na chvíľku...zaparia sa a budú sa ľahšie lúpať...


...predvarené zemiaky som zlial a dal do rajnice vymastenej  26 kvapkami olivového oleja...
Vo väčšej mise som premiešal ružičky karfiolu, kúsky zubáča, nakrájanú a olúpanú papriku...dochutil som zmesou korenia, soľou a hustým bielym jogurtom...


...zmes som naložil  na predvarené zemiaky a vložil aj s cviklou (nakrájaná očistená cvikla zabalená v alobale s olivovým olejom a soľou) do vyhriatej rúry na 180°C asi na 45 minút. Tie  cviklové balíčky môžete dať do rúry aj trošku skôr, potrebujú asi 60 min...a soľou nešetrite, pečená cvikla si jej žiada pomerne dosť...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára