...chuť dobrej ryby, upečenej s karfiolom a pečenou paprikou, doplnená hustým bielym jogurtom...podával som s pečenou cviklou, za zubáča ďakujem Rybe Žilna a ich značke Radoma...
Suroviny
Suroviny
- filety zo zubáča Radoma, karfiol, paprika, cvikla, zemiaky
- hustý biely jogurt , mix korenia (čierne, zelené, červené, biele) majorán
- červená mletá paprika, olivový olej, soľ
...zemiaky som si nakrájal na kolieska (cca 2-3mm) a dal ich variť do osolenej vody...
Zapol som rúru (gril s ventilátorom) a vložil do nej papriky...postupne som ich otáčal, až pokiaľ neboli celé tak nepekne hnedé, ale presne také ich potrebujeme.
Zapol som rúru (gril s ventilátorom) a vložil do nej papriky...postupne som ich otáčal, až pokiaľ neboli celé tak nepekne hnedé, ale presne také ich potrebujeme.
Keď ich vyberiete z rúry, zakryte ich na chvíľku...zaparia sa a budú sa ľahšie lúpať...
...predvarené zemiaky som zlial a dal do rajnice vymastenej 26 kvapkami olivového oleja...
Vo väčšej mise som premiešal ružičky karfiolu, kúsky zubáča, nakrájanú a olúpanú papriku...dochutil som zmesou korenia, soľou a hustým bielym jogurtom...
...zmes som naložil na predvarené zemiaky a vložil aj s cviklou (nakrájaná očistená cvikla zabalená v alobale s olivovým olejom a soľou) do vyhriatej rúry na 180°C asi na 45 minút. Tie cviklové balíčky môžete dať do rúry aj trošku skôr, potrebujú asi 60 min...a soľou nešetrite, pečená cvikla si jej žiada pomerne dosť...dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára