...vonku sa má ochladiť a to je ten správny čas na plnený bôčik...potrebujete len lesné huby, veľa petržlenovej vňate a pekný bôčik...
Suroviny
Suroviny
- bravčový bôčik, zmes mrazených lesných húb, pečivo
- cibuľa, bravčová masť, petržlenová vňať, vajce
- čerstvo mleté čierne korenie, rasca, soľ
...do mäsa som spravil dlhým nožom kapsu a kožu narezal do mriežky, nasolil som ho, dochutil rascou, soľou a nechal odpočívať hodinku, dve...
Na bravčovej masti sa mi medzitým restovala cibuľa, keď bola sklovitá, pridal som lesné huby a dusil ich na cibuľke asi 15 minút...
Premiešal som ich s nakrájaným pečivom, jedným vajcom a kopou petržlenovej vňate...plnku som dochutil čiernym mletým korením a soľou.
Naplnil som bôčik, ale netreba to prehnať...mäso sa pečením zmrští a plnka potom z neho uteká...
..."zašil" som ho ihlou na špíz...ale môžete požiť aj hrubšiu niť, mäso som podlial vodou (100ml bude stačiť) a vložil do vyhriatej rúry na 170°C a asi 80 minút, v polovici pečenia som mäso otočil a na záver ho zapiekol pod grilom...
Po upečení treba mäso nechať odpočinúť (cca 20 minút), ostane šťavnaté a lepšie sa krája...
Krajec dobrého chleba, kyslá uhorka a pohár studeného piva...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára