štvrtok 1. februára 2018

pečený bôčik s hubovou plnkou

...vonku sa má ochladiť a to je ten správny čas na plnený bôčik...potrebujete len lesné huby, veľa petržlenovej vňate a pekný bôčik...


Suroviny
  • bravčový bôčik, zmes mrazených lesných húb, pečivo
  • cibuľa, bravčová masť, petržlenová vňať, vajce
  • čerstvo mleté čierne korenie, rasca, soľ
...do mäsa som spravil dlhým nožom kapsu a kožu narezal do mriežky, nasolil som ho, dochutil rascou, soľou a nechal odpočívať hodinku, dve...
Na bravčovej masti sa mi medzitým restovala cibuľa, keď bola sklovitá, pridal som lesné huby a dusil ich na cibuľke asi 15 minút...
Premiešal som ich s nakrájaným pečivom,  jedným vajcom a kopou petržlenovej vňate...plnku som dochutil čiernym mletým korením a soľou.
Naplnil som bôčik, ale netreba to prehnať...mäso sa pečením zmrští a plnka potom z neho uteká...


..."zašil" som ho ihlou na špíz...ale môžete požiť aj hrubšiu niť, mäso som podlial vodou (100ml bude stačiť) a  vložil  do vyhriatej rúry na 170°C a asi 80 minút, v polovici pečenia som mäso otočil a na záver ho zapiekol pod grilom...
Po upečení treba mäso nechať odpočinúť (cca 20 minút), ostane šťavnaté a lepšie sa krája...
Krajec dobrého chleba, kyslá uhorka a pohár studeného piva...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára