pondelok 18. júla 2011

Bazalkový twister

...inšpiroval ma recept na jednom blogu, bola pri ňom perfektná fotka, na ktorú som nezabudol. Zo surovín som niečo vynechal, niečo pridal a toto je výsledok. Ďakujem neznámemu autorovi...


Suroviny na cesto
  • 350g hladkej múky, 5g sušené droždie, 2 PL olivový olej
  • cukor, soľ, 200-250ml vody
...všetky suroviny na kysnuté cesto som dal do robota a nechal som ho pracovať. Tentokrát som ani nerobil kvások a cesto bolo perfektné...

Bazalková pasta
  • bazalkové pesto, nakrájané sušené paradajky, soľ 
  • nakrájaný cesnak, olivový olej, syr Vršatec, petržlenová vňať
Pokiaľ cesto kyslo, tak som spojil nakrájaný cesnak, moje bazalkové pesto a nakrájané sušené paradajky, potom som ešte pridal olivový olej, soľ a petržlenovú vňať. Vykysnuté cesto som vyvaľkal na obdĺžnik, natrel som ho bazalkovou pastou a na vrch som nastrúhal syr Vršatec, len kúsok...


 Natreté cesto som preložil v jednej tretine a potom aj ten zbytok, narezal som ho na 2cm pásy,  pretočil som ho a nechal podkysnúť  asi 30 minút...


...vložil som ich do vyhriatej rúry...asi 180°C a piekol som ich cca 25 minút. Keď boli upečené, tak som ich vybral z rúry, natrel cesnakovým olejom a keď trošku vychladli, na vrch som nastrúhal ešte kúsok syra...dobrú chuť :-)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

6 komentárov:

  1. Jee mňam, , však to je na piknik ako stvorenéééé. Super, sliny mám až na klávesnici :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru, twister sa dá milión spôsobov. Špenátový, cesnakový, s arašídovým maslom, wasabi, javorovým sirupom, ... atď.Ale vypadajú super!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto nema chybu!!! Budem musiet niekedy vyskusat, naozaj skveleeeee!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ďakujem vám :-) boli naozaj výborné...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Chválim blog, chválim super jedlá...mňamky :-)

    OdpovedaťOdstrániť