...keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole...
...jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením. Naukladal som na neho nakrájané sušené paradajky, kúsky masla, lístky bazalky a tenučké plátky výborného tvrdého syra, mne chutí Vršatec...
...mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté. Na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Po chvíľke sa omáčka ideálne zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla. Upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-) ...dobrú chuť
Suroviny:
- jahňacie plece
- sušené paradajky v oleji
- čerstvá bazalka
- syr Vršatec
- maslo
- čerstvo mleté korenie
- soľ
...mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté. Na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Po chvíľke sa omáčka ideálne zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla. Upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-) ...dobrú chuť
toto vyzera neskutocne dobre!!!!! jahnacie masko zboznujem, perfektny obed!!!! az sa mi slinky zbehli a to som pred chvilou dovecerala ;)))
OdpovedaťOdstrániťJahňacinu som dááávno nerobila (naposledy bola domáca),nemám na ňu v KE šťastie, kde ju kupuješ?
OdpovedaťOdstrániťJahňacie a sušené paradajky v oleji! Tá chuť musí byť dokonalá!
OdpovedaťOdstrániťďakujem, kombinácia to bola naozaj výborná... Ivana, tentokrát som jahňacinu zohnal v Tescu :-)
OdpovedaťOdstrániťuuu, mňam, toto musím doma urobiť, drahý mi bude ruky bozkávať, ĎAKUJEM :)))
OdpovedaťOdstrániť...ja ďakujem a som veľmi rád, že sa ti recept páči :-)
OdpovedaťOdstrániť