...skúsil som niekoľko receptov a toto cesto nám chutí najviac... opäť som sa raz presvedčil, že najlepšie sú jednoduché recepty...
Suroviny
...a postupne vyprážal v horúcom oleji...chvíľku si poležali na papierových obrúskoch, aby tam nechali prebytočný tuk.
- 600g hladkej múky
- 300ml vlažnej vody
- 30g čerstvého droždia, alebo 7g sušeného droždia
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 čajové lyžičky soli
- 2 polievkové lyžice oleja (slnečnicový, alebo olivový)
...a postupne vyprážal v horúcom oleji...chvíľku si poležali na papierových obrúskoch, aby tam nechali prebytočný tuk.
Ak ich nechcete jesť všetky v jeden deň, cesto v chladničke vydrží a na druhý deň máte opäť čerstvé langoše...
Horúce langoše som posolil, natrel cesnakovou kašičkou (prelisovaný cesnak, olivový olej, voda), prizdobil kyslou smotanou a syrom...dobrú chuť :)
Tie sú teda na zjedenie...:) Určite vyskúšam, doteraz som robila podľa receptu s kyslou smotanou, cesto tiež kysne v chladničke, spokojná som aj s tým receptom ale rada skúšam aj nové recepty.
OdpovedaťOdstrániťahoj, so smotanou sú tiež fajn...ale tieto sú také chrumkavejšie a také...lagošovitejšie :) ďakujem
Odstrániťno akurat som o langosoch vcera hovorila ako by som si dala... :) no ako vidim, osud mi hned supol recept do cesty aby som si ich spravila :) vyskusam lebo uz teraz mam slinky :)
OdpovedaťOdstrániťdobrú chuť :)
OdstrániťJojojój, mňa, zopárkrát som skúšala, ale nie s veľkým úspechom. Ale tieto by som mohla skúsiť :).
OdpovedaťOdstrániťskús..najťažšie je asi vytvarovať, vytiahnuť langoš...pomôže trošku oleja na ruky, držím palce :)
Odstrániť