...pôvodne tá omáčka mala byť dubáková, ale výborná bola aj táto...z lesných húb. Írsky steak z vysokej roštenky, kvalitné odležané mäso...kúpite ho ako RIB EYE...
Suroviny
Suroviny
- staek z odležaného hovädzieho mäsa
- čerstvo mleté čierne koremie, soľ, olivový olej
- lesné huby, červené suché víno, smotana 30%, soľ, maslo
...začal som mäsom, vyložil som ho z chladničky dve hodiny pred samotnou prípravou, aby sa zohrialo. Potom som ho umyl, osušil a keď som si už nahrial panvicu, dochutil som ho čerstvo mletým korením, soľou a niekoľkými kvapkami olivového oleja...
...mäso som dal na rozpálenú suchú panvicu a z každej strany som ho opiekol 2-3 minúty...ak chcete rare (jemne prepečený), minútku uberte, ak well done (prepečený), minútu pridajte... mne najviac vyhovuje stredne prepečený - medium. Po upečení som ho dal na tanier a prekryl alobalom, nech si odpočinie. Do panvice som dal asi 50ml suchého červeného vína a keď sa zredukovalo, pridal som k nemu nakrájané lesné huby a dusil som ich asi 10-15 minút...
...zalial som smotanou - 150ml bude stačiť na omáčku k dvom steakom, keď prevrela a primerane zhustla (3 min) dal som do nej oriešok masla, dochutil som soľou a odstavil som...
...medzitým som už opiekol toustový chlieb...
...na tanier som dal 23 lístkov rukoly, opečený toustový chlieb, steak a prelial som to všetko hubovou omáčkou....dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára