...s batátovými hranolkami a dubákovou omáčkou so zeleným korením...manželka dnes oslavuje, tak som ju prekvapil a pripravil na večeru steak z odležanej sviečkovice...
Suroviny
...v rúre som ich piekol na 190°C asi 27 minút, ale možno stačí aj necelá polhodinka :)
Mäso som vybral z chladu asi 2-3 hodinky pred samotnou prípravou...to aby nebolo studené. Mal som naozaj kvalitné a pekné mäso, tak som ho len tesne pred pečením prekvapol olivovým olejom a dochutil som ho len soľou a čerstvo mletým korením. Dal som ho na suchú rozpálenú panvicu a z každej strany som ho piekol asi 3-4 minúty. Manželka má rada medium, ja medium-rare, takže ten trošku hrubší bol môj :)
...po upečení som mäso zabalil do alobalu a nechal som ho odpočívať asi 8-10 minút (presne toľko som potreboval na omáčku) ...na panvicu kde som piekol mäso som dal pár kvapiek olivového oleja a oriešok masla, jeden nakrájaný hríb (na jeseň som si odložil) a asi dve lyžičky nakladaného zeleného korenia...asi po 6 minútach som zalial sójovou alternatívou smotany a dochutil som niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a soľou...
Rád používam alternatívy ku smotane - Alpro, lebo sú husté, omáčky príjemne zahustia a nie sú také ťažké ako šľahačková smotana...ale hlavne neobsahujú laktózu...
...batátové hranolky boli príjemne sladkasto pikantné, hubová omáčka sa k nim výborne hodila a steak...jedna báseň...dobrú chuť :)
Suroviny
- hovädzia odležaná sviečková
- batáty, olivový olej, čerstvo mleté korenie, soľ, parmezán
- olivový olej, maslo, dubák ( alebo iné huby), citrónová šťava, soľ
- Alpro - sójová alternatíva ku smotane
...v rúre som ich piekol na 190°C asi 27 minút, ale možno stačí aj necelá polhodinka :)
Mäso som vybral z chladu asi 2-3 hodinky pred samotnou prípravou...to aby nebolo studené. Mal som naozaj kvalitné a pekné mäso, tak som ho len tesne pred pečením prekvapol olivovým olejom a dochutil som ho len soľou a čerstvo mletým korením. Dal som ho na suchú rozpálenú panvicu a z každej strany som ho piekol asi 3-4 minúty. Manželka má rada medium, ja medium-rare, takže ten trošku hrubší bol môj :)
...po upečení som mäso zabalil do alobalu a nechal som ho odpočívať asi 8-10 minút (presne toľko som potreboval na omáčku) ...na panvicu kde som piekol mäso som dal pár kvapiek olivového oleja a oriešok masla, jeden nakrájaný hríb (na jeseň som si odložil) a asi dve lyžičky nakladaného zeleného korenia...asi po 6 minútach som zalial sójovou alternatívou smotany a dochutil som niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a soľou...
Rád používam alternatívy ku smotane - Alpro, lebo sú husté, omáčky príjemne zahustia a nie sú také ťažké ako šľahačková smotana...ale hlavne neobsahujú laktózu...
...batátové hranolky boli príjemne sladkasto pikantné, hubová omáčka sa k nim výborne hodila a steak...jedna báseň...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára