streda 23. marca 2011

Držková

...niekto držky miluje a niekto ich nedá do úst. Dobrá držková musí štekliť jemne pikantnou chuťou a držky sa rozplývajú na jazyku, je ako rozprávka ktorá nemá koniec...


Suroviny
  • predvarené držky, 1-2 špikové kosti
  • bobkový list, chilli paprička, cibuľa, masť
  • cesnak, majoránka, hladká múka, sladká mletá paprika
  • čierne mleté korenie, soľ
...kupujem predvarené držky, lebo s nimi nie je toľko práce. Predvarené držky orestujem na cibuľke so sladkou  paprikou, zalejem vriacou vodou a pridám špikové kosti...má potom takú plnšiu chuť.
Dochutím soľou, čiernym mletým korením, pridám bobkový list, neskôr aj 2-3 chilli papričky, alebo feferóny...podľa chuti.


...držky sa pomaličky varia a keď sú už takmer hotové tak v dlani pomasírujem majoránku a pridám ju tam tiež. Ochutnám, dochutím a  na záver do nej dám  nadrobno nakrájaný cesnak a ešte ju chvíľku povarím. Držkovú môžete aj jemne zahustiť múkou, ale nie je to nevyhnutné...
Nechám pár minút odpočinúť, nech sa držky skamarátia s cesnakom a  podávam s čerstvým, najlepšie domácim chlebom...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


4 komentáre:

  1. Držkovú môžem na litre! :-)
    A k špikovej kosti, jednoznačne tam patrí!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je ale krásny recept ... držkovú máme doma všetci radi, ale zatiaľ som sa neodvážila variť ju doma ... ale podľa tohto tvojho perfektného receptu určite skúsim ... Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem, určite bude výborná...

    OdpovedaťOdstrániť