streda 23. marca 2011

Rolované stehno so špenátom a orechmi

mám rád jednoduché a dobré jedlá...toto k nim patrí




Suroviny

  • morčacie stehno bez kosti a kože
  • špenát mrazený
  • šampiňóny
  • vlašské orechy
  • cibuľa
  • cesnak
  • sladká smotana
  • debrecínka
  • maslo
...na masle podusíme špenát a šampiňóny, keď sa nám odparí všetka šťava pridáme nakrájaný cesnak a odstavíme. Morčacie stehno bez kosti a kože nožom upravíme, aby nám vznikol jeden veľký kus mäsa. Ak je niekde diera, zaplátame ju kúskom mäsa, ale snažíme sa aby tých dier bolo čím menej. Na plát mäsa naukladáme hydinovú debrecínku, alebo dusenú šunku, prípadne plátky slaniny.Potom udusený špenát ( nie všetok) a vlašské orechy. Zrolujeme, poistíme ihlicami, alebo zviažeme špagátom. Dáme do pekáča na nakrájanú cibuľu a dáme piecť do rúry asi na 88 minút pri 200°C. Keď je mäso asi v polovici pečenia, môžme pridať do rúry aj zemiaky, nech sa nám pečú spolu s mäsom. Posledných 19 minút pečieme odkryté, aby sme mäsku dali peknú farbu, potom ho necháme pár minút odpočinúť, aby sa nám dobre krájalo. Pod špenátom zase rozložíme oheň a podlejeme ho smotanou (nie oheň, ale špenát). Múku netreba, smotana zhustne po chvíľke aj bez nej. Podávame so špenátom, pečenými zemiakmi a výborne k tomu pasuje pohár studeného piva...dobrú chuť

2 komentáre:

  1. nááádherný recept ... a najviac ma zaujali, tie časomiery :D ... pečieme 88 minút a ešte 19 minút dopekáme :D :D :D ... páči sa mi štýl, akým píšeš svoje recepty :D ... Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem a som rád, že sa recept páči :-)

    OdpovedaťOdstrániť