sobota, 23. apríla 2011

cviklové carpaccio


...ja viem, carpaccio by malo byť niečo surové a nakrájané na tenko, moje je z cvikly uvarenej v pare, ale je tiež nakrájané na jemno. Je to niečo pre tých, čo šunku veľmi nemusia...ale aj výborné predjedlo, prípadne spolujedlo pre šunkojedov :-)



Suroviny
  • cvikla, bryndza, chren
  • olivový olej, citrónová šťava, zmes semienok a orieškov, soľ
...do parného hrnca som dal pariť cviklu, keď je tak akurát...cca 30 minút, tak som ju očistil a nakrájal na tenké plátky. Naukladal som ich na tanier, do stredu som dal dva druhy chrenu. Prekvapol som olivovým olejom a citrónovou šťavou. Ozdobil som kôpkami bryndze (májová by bola lepšia, ale ešte nie je) a semienkami tekvice, slnečnice a píniovými orieškami, kúpil som také hotové, už namiešané...polotovar :-) ...dobrú chuť

4 komentáre:

  1. cviklove carpaccio by sa naozaj nemalo tepelne upravovat. len vyzaduje viac casu na pripravu. ak chces, mozes skusit, je genialne! :)
    http://mitzisfoodoo.wordpress.com/2011/10/12/a-little-stop-in-prague/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. určite vyskúšam :)vyzerá a určite aj chutí výborne...

    OdpovedaťOdstrániť