piatok 22. apríla 2011

Morský vlk na šampiňónoch

...rybku môžem vždy a všade, ale musí byť pripravená jednoducho a rýchlo, mäsko musí ostať šťavnaté a chuť ryby nesmie byť potlačená prísadami a korením...


Suroviny
  • morský vlk
  • šampiňóny, zemiaky, maslo, citrónová šťava, petržlenová vňať
  • olivový olej, čierne mleté korenie, soľ
...z citrónovej šťavy, olivového oleja, petržlenovej vňate, korenia a soli som pripravil marinádu, Očistené morské ryby som ňou dobre natrel a nechal som ich napospas osudu...asi na hodinku. Zemiaky som nakrájal na kolieska a šampiňóny na plátky a takto som ich potom naukladal na plech...



...každej rybke som dal do bruška niekoľko plátkov šampiňónov, kúsok masla a uložil som ich na šampozemiaky, na vrch som poukladal plátky masla a vložil som do rúry vyhriatej na 170°C asi na 35 minút...čas len odhadujem, zabudol som ho sledovať, ale perfektná vôňa ma upozornila, že je rybka hotová... dobrú chuť

5 komentárov:

  1. Vyzera to uplne perfektne..maslo, citrona sol su pre mne na rybe to najlepsie. Ty uz si to len zdokonalil. A s tym fotakom ti to neskutocne ide!! Skus pospekulovat dat sem vacsi format fotky, krasne by to ukazalo, pretoze su fakt pekne urobene.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem, som rád, že sa ti recept a fotka páči, keď si na fotku klikneš tak sa zväčší a keď ešte raz, tak zase...ale možno budem dávať aj väčšie...príjemné sviatky tebe aj celej rodinke...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm..super. Mozno nieco take skusim, vyzera to lakavo. Akurat mne viac vyhovuju ryby typu lososovy stak, rybie file, t.j. kde nie su kosti a je to pripravene (nema to hlavu a chvost:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja to striedam, aby sme nezleniveli, jeden steak, alebo filé, na dve naozajstné, hlavochvostové :-)

    OdpovedaťOdstrániť