nedeľa, 1. mája 2011

Zajac na tymiáne

...so slaninkou a zeleninovou omáčkou, dochutenou medvedím cesnakom...



Suroviny

  • zajac
  • tymián
  • cesnak
  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • pór
  • cibuľa
  • biele suché víno
  • krásna slanina
  • smotana na varenie
  • medvedí cesnak
  • maslo
  • rastlinný olej
  • soľ
...rozporcovaného králika som ozdobil tymiánom a nakrájaným cesnakom, pokvapkal som ho olejom a nechal odpočívať. Zeleninu som nakrájal na kocky, ale každá musí byť iná... :-) pór na polkolieska a cibuľu na všelijako, to bude základ na omáčku. Do hrnca som dal zeleninu, na ňu som poukladal mäso, nezabudnite ho osoliť, ja som zabudol. Podlial som vínom a na vrch som naukladal plátky adidas slaniny. Prihodil som niekoľko cherry paradajok a dal som do rúry asi na hodinku, cca 188°C...po hodinke som odkryl a nechal som slaninku schrumkovatieť. Potom som mäsko odložil do tepla, zeleninu som prepasíroval a nechal som ju na plyne prevrieť. Zahustil som smotanou a keď bola tak akurát, dochutil som ju a pridal nakrájaný medvedí cesnak, mám v mrazáku :-) na záver som pridal oriešok masla. Na sucho som opražil semienka tekvice, slnečnice a píniových orieškov a pridal som ich do uvarenej ryže, to bola príloha...dobrú chuť

3 komentáre:

  1. Juuu tie tvoje fotky su cim dalej tym krasnejsie! Recept vyzera perfektne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňam ... až mi slinky tečú ... kráásny recept ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem :-) králik bol perfektný, ale tá ryža s omáčkou...jedna báseň...

    OdpovedaťOdstrániť