utorok, 5. júla 2011

Kalamáre

... kúpil som ich asi pred mesiacom a nechal som ich odpočívať v mrazničke. Veľmi sa im tam páčilo, ale už sa začali trošku nudiť, tak som ich pripravil podľa jedného perfektného receptu, ktorý som našiel na Varecha.sk...


Suroviny

  • Kalamáre
  • cesnak
  • citrónová šťava
  • olivoli
Dresing
  • dijonská horčica
  • olivoli
  • citrónová šťava
  • čerstvo mleté korenie
  • petržlenová vňať
  • cesnak
  • soľ
 ...kalamáre som očistil, v podstate treba odstrániť všetky blany, chrupavky a iné nepotrebné veci, stiahol som ich z takej tenkej kože a vybral som aj taký papagájovský zobáčik. Prevrátil som ich ako ponožku a poriadne som ich vyumýval. Potom som ich nakrájal asi na centimetrové kolieska, pridal som k nim nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu. Premiešal som ich a nechal odležať v chlade...


...do rozpáleného woku som dal odležané príšery a chvíľku (2-3min) som ich restoval, keď sa skrútily a zmenili trošku farbu, boli hotové, prelial som ich dresingom, ten vyzeral asi takto...



podával som s čerstvou nedomácou ciabattou, namáčali sme si ju do tej super šťavičky... dobrú chuť :-)


3 komentáre:

  1. Tohoto zivocicha som skusala robit len raz...presvihla som to s tepelnou upravou a bolo to ako guma. (Krasna fotka!!)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A ja tohoto zivocícha milujeeeeem!!!:)))) Ben, úzasný recept, krásna foto!!! Muselo to byt fantastické!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...ja morské príšerky tiež môžem, ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť