...ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s redukciou z dobrého červeného vínka...
Suroviny
Dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej som spolu zmiešal a mäsko som dobre namazal, marinádu som dal do každého zárezu. Plát mäsa som rozdelil na dve rovnaké polovice a zroloval som ich. Poistil som ich kuchynským špagátikom, zvonku som rolky ochutil rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou. Na rozpálenom oleji som mäso nechal zatiahnuť...
...podlial som červeným suchým vínom (dobrým) a prihodil som aj zopár nakrájaných šampiňónov. Dal som na hodinku do rúry, asi na 180°C. Na oriešku masla som asi 15 minút restoval nakrájanú cibuľu, potom som pridal lyžičku medu a nechal som ju skaramelizovať. Mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút som ho zfarebnil pod grilom odkryté. Na cibuľovú panvicu (cibuľu som odložil bokom) som dal ďalší kúsok masla, pridal som jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlial som červeným vínom. Po hodnej chvíľke sa víno pekne zredukovalo, alkohol niekde odišiel, tak som ju dochutil medom... redukcia z červeného bola hotová. Odpočinuté stehno som narezal, dal som ho na tanier, prizdobil som cibuľou a prelial som to redukciou z červeného vína. Podával som s tarhoňou ...dobrú chuť :-)
Suroviny
- morčacie stehno bez kosti, cesnak, dijonská horčica
- rímska rasca, tymián, olivový olej
- soľ
- 2-3 cibule, oriešok masla, soľ
- lyžička medu
- dobré červené suché víno, oriešok masla
- výpek z mäsa, med
Dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej som spolu zmiešal a mäsko som dobre namazal, marinádu som dal do každého zárezu. Plát mäsa som rozdelil na dve rovnaké polovice a zroloval som ich. Poistil som ich kuchynským špagátikom, zvonku som rolky ochutil rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou. Na rozpálenom oleji som mäso nechal zatiahnuť...
...podlial som červeným suchým vínom (dobrým) a prihodil som aj zopár nakrájaných šampiňónov. Dal som na hodinku do rúry, asi na 180°C. Na oriešku masla som asi 15 minút restoval nakrájanú cibuľu, potom som pridal lyžičku medu a nechal som ju skaramelizovať. Mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút som ho zfarebnil pod grilom odkryté. Na cibuľovú panvicu (cibuľu som odložil bokom) som dal ďalší kúsok masla, pridal som jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlial som červeným vínom. Po hodnej chvíľke sa víno pekne zredukovalo, alkohol niekde odišiel, tak som ju dochutil medom... redukcia z červeného bola hotová. Odpočinuté stehno som narezal, dal som ho na tanier, prizdobil som cibuľou a prelial som to redukciou z červeného vína. Podával som s tarhoňou ...dobrú chuť :-)
QR code - stiahnite si recept do mobilu
Ty si chlap, tebe to mozem takto napisat....ty vole, wau!!
OdpovedaťOdstrániť...veľmi dobre si to napísala :-)))
OdpovedaťOdstrániťEšte šťastie, že som sa len pred chvíľou najedla :-) Vyzerá to super a určite to tak aj chutilo.
OdpovedaťOdstrániťnormálne mi tecú slinky, Ben uplná fantázia!!
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-)
OdpovedaťOdstrániť