...kuracie krídla trošku ináč, s bazalkovo jogurtovým dipom a varenými zemiakmi. Môžu byť obaľované a vyprážané, pečené, grilované a aj ináč upravené. Niekedy dávno som videl video, ako vykostiť kurča a tá časť s krídlami sa mi veľmi páčila...
Suroviny
...potom som krídlo v kĺbe rozrezal...
a tú tenšiu kostičku som úplne vylomil...
...mäso som stiahol až dole. Na najhrubšej, spodnej časti krídla som mäso okolo kosti narezal a tiež som ho stiahol až dole. Bolo to pomerne rýchle, ale chcelo to aj trošku sily...
...mäso som natrel marinádou a dal som na plech do rúry, 180°C a asi 35 minút. Včera som si spravil bazalkové pesto (bazalka, kešu oriešky, cesnak, olivový olej, chilli, soľ), tak som ho zmiešal s bielym hustým jogurtom, výborný dip. Potom som ešte po okrajoch pestom zašpinil tanier, lebo je to moderné :-) ...dobrú chuť...
- kuracie krídla, cesnak, korenie Tandoori Masala
- olej, bazalkové pesto
- biely jogurt
...mäso som stiahol až dole. Na najhrubšej, spodnej časti krídla som mäso okolo kosti narezal a tiež som ho stiahol až dole. Bolo to pomerne rýchle, ale chcelo to aj trošku sily...
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Jeeeej! Toto vyzera byt dobry napad, ja sice nic okrem prs z kurata nekonzumujem, ale toto by som si urcite dala...Super! A dresing sa mi pozdava tiez...a ten "zafulany" tanier, to proste musi byt ;o)
OdpovedaťOdstrániťVyzerá to nielen chutné, ale aj zábavné :-) Toto jedlo má určite právo, aby sa nazývalo "mäso s rúčkou" :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-) hehe, mäso s rúčkou :-)))
OdpovedaťOdstrániťfiiha,tak toto je velmo efektne!!!ja som zial podla popisu moc nepochopila,ako na to,ale to bude asi mojou blond:)))kazdopadne ,musim nejake video nastudovat:)))
OdpovedaťOdstrániťsom rád, že sa recept páči... tu je to trošku podrobnejšie a aj s videom :-) http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-palicky-fotorecept/18068-recept.html
OdpovedaťOdstrániťparááda, to je je úžasné Ben, musím jednoducho musím niekedy ukuchtiť mojim dcérkam, tie milujú tiež takého všakovaké krídelkové inšpirácie
OdpovedaťOdstrániťNápad ako hrom. Som inšpirovaný!
OdpovedaťOdstrániťsom rád :-) a môže byť rôzna "povrchová úprava" :-) nabudúce pripravím vyprážané so sezamom...
OdpovedaťOdstrániťjéé skvelý nápad, už viem čo na najbližšej oslave :-) v sobotu?
OdpovedaťOdstrániť