Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové,studené, teplé a iné predjedlá, podávané v arabských krajinách, sú grilované, plnené, dusené, mixované a aj inak pripravené... zdroj: Dadalova kuchařka...
Baklažánový dip...
Paradajkový dip:
Jogurtový dip:
...jedli sme to s arabským chlebom pita a čo vám poviem na záver? ... popálil som sa (len trošku), porezal som sa (len trošku) ... ale stálo to za to :-)... dobrú chuť
Suroviny
- kuracie vykostené stehná, kuracia pečeň
- sušený tymián, mletý koriander, mletý ďumbier
- cesnak, škorica, olivový olej, soľ
Baklažánový dip...
- baklažán, cesnak, sezamová pasta Tahini
- citrónová šťava, olivový olej, soľ
Paradajkový dip:
- Pradajky v konzerve (môžu byť aj čerstvé), bazalka
- malá cibuľa, harissa (pálivá papriková pasta)
- olivový olej, soľ
- hustý biely jogurt, ovčí syr, čerstvý kôpor
- soľ
...jedli sme to s arabským chlebom pita a čo vám poviem na záver? ... popálil som sa (len trošku), porezal som sa (len trošku) ... ale stálo to za to :-)... dobrú chuť
nádherný recept ... prekrásne fotky :)
OdpovedaťOdstrániťSame dobroty!!! Hlavne tie dipy!!!!
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem, dipy boli tak zaujímavo kontrastné...kyslastý s pikantným a k tomu ten baklažánovo, cesnakovo sezamový...mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťJejda, takéto milujem... vyzerá to výborne!
OdpovedaťOdstrániťdakujem :)
Odstrániť