nedeľa 27. novembra 2011

Brokolica na hlive

...v tomto studenom a sychravom počasí treba posilniť imunitu, tak som sa rozhodol dať do jedného hrnca dve zázračné suroviny, brokolicu a hlivu ustricovú...


Suroviny
  • brokolica, hliva ustricová, sušené paradajky v oleji
  • biela cibuľa, cesnak, 
  • syr Vršatec
  • olivový olej, čerstvo mleté korenie, soľ
 ...do mierne rozpáleného oleja vo woku som pridal nakrájanú hlivu a dusil som ju s čerstvo mletým korením, cesnakom a soľou asi 15 minút. Pustila šťavu, tú som vydusil, keď hliva chytila krásnu zlatistú farbu, vybral som ju z woku...


...do woku som nalial asi 100ml vody, pridal som brokolicu a na lupienky nakrájanú cibuľu. Pod pokrievkou som ich dusil asi 5 minút, chcel som, aby bola brokolica chrumkavá, takže naozaj len chvíľku. Pridal som nakrájané sušené paradajky a vrátil som do woku aj hlivu. Nechal som to spolu minútku prevrieť a odstavil som. Na tanieri som brokolicu s hlivou ozdobil hoblinami syra Vršatec. Brokolica bola chrumkavá a šťavnatá, hliva výborná, cibuľa so syrom a sušenými paradajkami tomu dali ten správny šmrnc... dobrú chuť :-)

 

5 komentárov:

  1. Dávam body za bezmäsitý pokrm a teším sa na ďalšie výtvory bez mäska ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeeeeeeeeeej aj u vás bola dnes brokolicka??? Aj u nás ;) SUPIIII

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem :-) som rád, že sa vám recept páči...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ben,díky za recept pre mojich vegetariánov.Dnes sme mali brokolicovú polievku, takže nabudúce bude na hlive :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka na brokolicovú krémovú sa chystám zajtra :-)

    OdpovedaťOdstrániť