streda 7. decembra 2011

Pečený karfiol

...mám rád karfiol pečený v rúre, tento bol s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...




Suroviny
  • karfiol
  • mleté mäso
  • zemiaky
  • cherry paradajky
  • olivový olej
  • maslo na vymastenie nádoby
  • cibuľa
  • cesnak
  • tvrdý syr
  • talianske bylinky
  • čerstvo mleté korenie
  • sladká mletá paprika
  • Garam masala
  • soľ
...mleté mäso som orestoval na olivovom oleji, cibuli a cesnaku. Dochutil som ho zmesou talianskych byliniek (oregáno, majoránka, tymián, bazalka, rozmarín), čerstvo mletým korením, sladkou mletou paprikou a soľou. Nádobu z jenského skla som vymastil maslom a vyložil kolieskami zemiakov aj po obvode, na posolené zemiaky som naložil mleté mäso a na mleté mäso nakrájané cherry paradajky. Karfiol som rozobral na ružičky, ochutil som ho korením Garam masala, mletou paprikou a soľou. Prekvapol som ho olivovým olejom a do každej dierky som strčil hranolček tvrdého syra...


...v rúre, vyhriatej na 180°C som ho piekol asi 36 minút, a potom som ho tam nechal odpočívať ďalších...asi 124, až pokiaľ som sa nevrátil z vianočných trhov, varené vínko bolo perfektné a neskorá večera tiež...dobrú chuť :-)

2 komentáre:

  1. mňam! inak, príjemná zmena stranky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem, vsetko mi tu nejak zacalo blbnut, tak musim prerabat :-)

    OdpovedaťOdstrániť