...mám rád karfiol pečený v rúre, tento bol s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...
Suroviny
Suroviny
- karfiol
- mleté mäso
- zemiaky
- cherry paradajky
- olivový olej
- maslo na vymastenie nádoby
- cibuľa
- cesnak
- tvrdý syr
- talianske bylinky
- čerstvo mleté korenie
- sladká mletá paprika
- Garam masala
- soľ
...mleté mäso som orestoval na olivovom oleji, cibuli a cesnaku. Dochutil som ho zmesou talianskych byliniek (oregáno, majoránka, tymián, bazalka, rozmarín), čerstvo mletým korením, sladkou mletou paprikou a soľou. Nádobu z jenského skla som vymastil maslom a vyložil kolieskami zemiakov aj po obvode, na posolené zemiaky som naložil mleté mäso a na mleté mäso nakrájané cherry paradajky. Karfiol som rozobral na ružičky, ochutil som ho korením Garam masala, mletou paprikou a soľou. Prekvapol som ho olivovým olejom a do každej dierky som strčil hranolček tvrdého syra...
...v rúre, vyhriatej na 180°C som ho piekol asi 36 minút, a potom som ho tam nechal odpočívať ďalších...asi 124, až pokiaľ som sa nevrátil z vianočných trhov, varené vínko bolo perfektné a neskorá večera tiež...dobrú chuť :-)
mňam! inak, príjemná zmena stranky:)
OdpovedaťOdstrániťdakujem, vsetko mi tu nejak zacalo blbnut, tak musim prerabat :-)
OdpovedaťOdstrániť