streda, 18. apríla 2012

Morčacie stehno s medvedím cesnakom

...a ešte aj s balkánskym syrom a sušenými paradajkami. Inšpirovala ma fotka na tomto peknom blogu, hneď som vedel čím budem plniť ja :) ďakujem za nápad...


Suroviny
  • morčacie horné stehno
  • medvedí cesnak
  • dijonská horčica
  • sušené paradajky v oleji
  • balkánsky syr
  • cibuľa
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie 
 ...morčacie stehno som nožom upravil na jeden veľký plát tak, aby som ho potom vedel zrolovať a natrel som ho dijonskou horčicou, na ňu som naukladal medvedí cesnak, pásik nakrájaných sušených paradajok, na ne hranolček balkánskeho syra a zase sušené paradajky...


 ...zroloval som ho, previazal špagátikom a pridal som nakrájanú cibuľu, olej zo sušených paradajok a čerstvo mleté korenie. Ja som mal dve rolády. Nechal som ich napospas osudu v chladničke asi 21 hodín 11 minút a 19 sekúnd.
...na druhý deň som mäsko upiekol (teda manželka) lebo ja som nejak zlenivel. Asi hodinku na 180°C a potom ešte chvíľku pod grilom. Podával som so slovenskou ryžou a s tou výbornou šťavičkou, ktorá sa nazbierala v pekáči...dobrú chuť :)


2 komentáre:

  1. vždy milo prekvapíš novým a perfektným receptom, velmi sa mi aj tento páči, chválim! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :)chutilo... ale na tvoje krásne koláčiky nemám :)

      Odstrániť