syr s bielou plesňou + vlašské orechy + olivový olej + medvedí cesnak = nebíčko v papuľke :)
Suroviny
Camembert som rozkrojil po obvode, vydlabal a vydlabance som pridal k medvediemu pestu, premiešal som, syr som opäť naplnil a polovice spojil. Rozkrojil som ho na štvrtinky a každú jednu som zabalil do lístkov medvedieho cesnaku...
...medveďosyrobalíčky som ukladal do pohára, zalieval olivovým olejom, dozdoboval vlašskými orieškami a konzervoval soľou.
Na vrch som naukladal kolieska cibule a nechal som odpočívať v chladničke...dlhýýých 7 dní... po 5 som to už nevydržal a ochutnal som :) s čerstvou bagetkou, alebo niečím podobným je to jedna báseň, ale nikoho potom nebozkávajte...dobrú chuť :)
Suroviny
- syr s bielou plesňou, medvedí cesnak, vlašské orechy
- olivový olej, cibuľa, citrónová šťava, soľ
Camembert som rozkrojil po obvode, vydlabal a vydlabance som pridal k medvediemu pestu, premiešal som, syr som opäť naplnil a polovice spojil. Rozkrojil som ho na štvrtinky a každú jednu som zabalil do lístkov medvedieho cesnaku...
...medveďosyrobalíčky som ukladal do pohára, zalieval olivovým olejom, dozdoboval vlašskými orieškami a konzervoval soľou.
Na vrch som naukladal kolieska cibule a nechal som odpočívať v chladničke...dlhýýých 7 dní... po 5 som to už nevydržal a ochutnal som :) s čerstvou bagetkou, alebo niečím podobným je to jedna báseň, ale nikoho potom nebozkávajte...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Tak toto vyzerá super. U nás už začína medvedí cesnak kvitnúť, ani som si ho nestihla natrhať a zmraziť. Asi sa ešte dnes vyberiem, lebo budem ľutovať celú zimu, že som si nič z toho množstva, ktoré nám tu všade rastie, neodložila. Tento tvoj článok ukážem synovi a určite zmení názor na to, aby som viac medvedí cesnak domov nenosila :-)
OdpovedaťOdstrániť...aj si ešte idem dnes dozbierať :) ďakujem...
OdstrániťZriedkavo sa aj ja pletiem do remesla food blogerom a raz som písala o tom, ako sme so synom robili hermelín takto:
Odstrániťhttp://mimiajejsvet.blogspot.com/2011/06/utopeny-hermelin.html
Jééj, ešte niečo. Tak sa mi zdá, že máme rovnaké taniere :-)))
Odstrániť...určite bol výborný, už som k tebe nakukol :)ja zvyknem pridať ešte aj soľ, lebo konzervuje...
OdpovedaťOdstrániťvýborné recepty, medvedí cesnak milujem, škoda že už u nás začína kvitnúť, ale ešte som stihla zopár receptov z neho, musím ich čoskoro pridať, robila som z neho pesto a slané mufiny.
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem, pesto som robil aj ja, takže pár receptov s medvedím cesnakom ešte bude :)
OdstrániťAhoj Juraj, teda, tento recept ma oslovil, nakladany syr milujem, akurat orechy nemozem, ale kombinacia s medvedim censakom musi byt skvela, originalne, pre mna :-)
OdpovedaťOdstrániťidem pozriet dalsie recepty, prajem pekny vecer, T
ďakujem Tatiana...a keby si vedela aký bol výborný :) orechy vymeň za niečo, čo môžeš :)
OdstrániťJuraj, mňaaaaaaaaaam :-))) Ak stihnem, vyskúšam!
OdpovedaťOdstrániťďakujem Zuzka, skús bolo to výborné :)
Odstrániť