...s brokolicou a pečenými cherry paradajkami. Inšpiroval ma tento perfektný recept ...ďakujem :)
Suroviny
...kuracie mäso, ja som použil horné stehná bez kosti a kože som naložil do
bieleho jogurtu. Pridal som aj olej, v ktorom som mal naložený syr s
medvedím cesnakom a nechal som 26 hodín odpočívať v chlade. Vo woku som na oleji nechal prasknúť semienka horčice, potom som
pridal aj ostatné korenie, škoricu a ledabolo nakrájané cibule a
cesnak.Suroviny
- kuracie mäso
- biely jogurt 250ml
- 2-3 cibule
- cesnak
- olej
- badyán, horčičné semienko, rímska rasca,škorica, bobkový list, garam masala
- zázvor
- papričky jalapeňos
- dijonská horčica
- soľ
Keď bola cibuľa orestovaná, vybral som ju a postupne som do rozpáleneého oleja vkladal mäso, aby sa pekne zatiahlo. Potom som k nemu vrátil cibuľu, prihodil papričky jalapeňos a zvyšný jogurt z marinády...
...dochutil som horčicou, soľou a nechal som na slabom plameni asi 31 minút prebublávať. Nakrájal som cherry paradajky, posolil som ich a prekvapol olivovým olejom...trvalo im asi 25 minút, pri 180°C pokiaľ boli ideálne pripečené...len tak aby som z nich vytiahol chuť a odparil prebytočnú vodu...
...brokolicu som rozobral na ružičky a sparil minútku vo vriacej vode, potom som ju prudko schladil, aby ostala pekne zelená a chrumkavá. Brokolicu som skamarátil s paradajkami, pridal som k nim mäsko a potom už len...dobrú chuť :)
mmmm, krasne vonave
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem, asi také jogurtové už budem robiť častejšie :)
OdstrániťAž se sbíhají sliny. Vypadá to nádherně
OdpovedaťOdstrániťVyskúšam, len garam masala my už došla. Musím kúpiť. Nepoužívam ju až tak často. :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :) chutilo...
OdpovedaťOdstrániťWau toto je umělecké dílo! Barevně a určitě i chuťově :-)
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániť