utorok, 1. mája 2012

Kuracie mäsko v jogurte

...s brokolicou a pečenými cherry paradajkami. Inšpiroval ma tento perfektný recept ...ďakujem :)


Suroviny
  • kuracie mäso
  • biely jogurt 250ml
  • 2-3 cibule
  • cesnak
  • olej
  • badyán, horčičné semienko, rímska rasca,škorica, bobkový list, garam masala
  • zázvor
  • papričky jalapeňos
  • dijonská horčica
  • soľ
...kuracie mäso,  ja som použil horné stehná bez kosti a kože som naložil do bieleho jogurtu. Pridal som aj olej, v ktorom som mal naložený syr s medvedím cesnakom a nechal som 26 hodín odpočívať v chlade. Vo woku som na oleji nechal prasknúť semienka horčice, potom som pridal aj ostatné korenie, škoricu a ledabolo nakrájané cibule a cesnak.
 Keď bola cibuľa orestovaná, vybral som ju a postupne som do rozpáleneého oleja vkladal mäso, aby sa pekne zatiahlo. Potom som k nemu vrátil cibuľu, prihodil papričky jalapeňos a zvyšný jogurt z marinády...


 ...dochutil som horčicou, soľou a nechal som na slabom plameni asi 31 minút prebublávať. Nakrájal som cherry paradajky, posolil som ich a prekvapol olivovým olejom...trvalo im asi 25 minút, pri 180°C pokiaľ boli ideálne pripečené...len tak aby som z nich vytiahol chuť a odparil prebytočnú vodu...


 ...brokolicu som rozobral na ružičky a sparil minútku vo vriacej vode, potom som ju prudko schladil, aby ostala pekne zelená a chrumkavá. Brokolicu som skamarátil s paradajkami, pridal som k nim mäsko a potom už len...dobrú chuť :)

7 komentárov:

  1. Odpovede
    1. ...ďakujem, asi také jogurtové už budem robiť častejšie :)

      Odstrániť
  2. Až se sbíhají sliny. Vypadá to nádherně

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyskúšam, len garam masala my už došla. Musím kúpiť. Nepoužívam ju až tak často. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wau toto je umělecké dílo! Barevně a určitě i chuťově :-)

    OdpovedaťOdstrániť