nedeľa, 27. januára 2013

Karé na tymiáne

...pečené karé s kožou, na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne.  Podával som so špenátovou ryžou...



Suroviny
  • bravčové karé s kožou
  • tymián, čerstvo mleté korenie, plnotučná horčica, soľ
  • 3 cibule, 10 strúčikov cesnaku, 2 zelené papriky, sušené paradajky
  • sušené lesné huby
  • 1-2 PL oleja, voda na podliatie
...kožu na mäse som narezal na kocky a potom som karé nožom upravil na plát, ktorý som ešte narezal do hĺbky, osolil som ho, dochutil tymianom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky som nakrájal a dal na mäso, ktoré som potom natrel plnotučnou horčicou...



...zroloval som ho, do zárezov na koži som rukou vtrel soľ a olej, dochutil som mletým korením, tymianom a previazal som špagátom. Do keramického hrnca som nahrubo nakrájal cibuľu, pridal som strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku. Dochutil som soľou a tymianom, podlial dobrým suchým vínom a vodou. Zakryté som dal do rúry asi na 93 minút, pri 170°C...potom som ho nechal schrumkovatieť odkryté... 



...mäso som vybral a nechal som ho odpočinúť. Šťavu som zredukoval a dochutil. Medzitým som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu a lístky špenátu, pridal som prebratú a umytú ryžu. Chvíľku som ju restoval a potom som ju zalial vriacou vodou. Po 15 minútach som ju odstavil a nechal dôjsť. Potom stačí naložiť na taniere a ...dobrú chuť :)





QR code - stiahni si recept do mobilu...




4 komentáre:

  1. Som sa zasmial "asi na 93 minút" :-)), dobréééé! Niekedy to pre rodinu pripravím! Vidím že takúto ryžu pripravujeme podobne. Ja ju robím presne 16 minút a potom tiež cca 20 minút neodkrývam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, čas musí byť presný a máš pravdu, taká ryža chutí aj nám :)

      Odstrániť