...pečená na kameni, čo je alternatíva pečenia v peci. Pri pečení pizze je veľmi dôležité dať ju do maximálne rozpálenej rúry a na horúci kameň, aby bolo cesto chrumkavo dokonalé...
Suroviny na cesto ...z tohto množstva máme 3 pizze s priemerom cca 31,7 cm :)
... pripravené cesto dáme na papier na pečenie a položíme ho na nejakú podložku, aby sme ho vedeli preniesť na horúci kameň. Z drvených paradajok, cesnaku, talianskych byliniek, soli a čerstvo mletého korenia som spravil paradajkový základ na cesto...
...na vrch ukladáme postupne všetky ingrediencie, každý podľa chuti a zásob v chladničke. Jedno je však veľmi dôležité - menej je niekedy viac - nedávajme na cesto všetko čo nájdeme v chladničke. Pečieme cca 10min na 250°C...na maximálnej teplote a pizzu dávame vždy do rozpálenej rúry a na rozpálený kameň, lebo tak je to aj v naozajstnej peci, okraje môžeme natrieť cesnakovým olejom, budú ešte lepšie...dobrú chuť :)
Suroviny na cesto ...z tohto množstva máme 3 pizze s priemerom cca 31,7 cm :)
- 250g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 3-4 PL olivového oleja,
- 5g sušeného droždia, cca 300 ml vlažnej vody
- 1,5 KL soli a KL cukru,
- drvené paradajky, zmes talianskych byliniek
- 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvo mleté korenie
... pripravené cesto dáme na papier na pečenie a položíme ho na nejakú podložku, aby sme ho vedeli preniesť na horúci kameň. Z drvených paradajok, cesnaku, talianskych byliniek, soli a čerstvo mletého korenia som spravil paradajkový základ na cesto...
...na vrch ukladáme postupne všetky ingrediencie, každý podľa chuti a zásob v chladničke. Jedno je však veľmi dôležité - menej je niekedy viac - nedávajme na cesto všetko čo nájdeme v chladničke. Pečieme cca 10min na 250°C...na maximálnej teplote a pizzu dávame vždy do rozpálenej rúry a na rozpálený kameň, lebo tak je to aj v naozajstnej peci, okraje môžeme natrieť cesnakovým olejom, budú ešte lepšie...dobrú chuť :)
QR code - stiahnite si recept do mobilu...
Pizza to je taká moja 13.komnata :). Pečiem ju so striedavým úspechom, ale nakoniec ju stále "schrúmeme". Tvoja vyzerá výborne, myslíš, že to bude tým kameňom :) a aký typ hladkej múky používaš?
OdpovedaťOdstrániť...kameň je fakt dobrá vec, lebo cesto má podobné podmienky, ako v naozajstnej peci. Teraz som robil z chlebovej T650, ale už som robil aj z obyčajnej hladkej a chutila :) cesto z tohto množstva je na dve pizze s priemerom cca 32cm, alebo na tri, také tenšie :)
OdstrániťMňam pizza vyzerá super..
OdstrániťTak ma napadlo či by sa namiesto kameňa nemohla použiť neglazúrovaná dlaždica. Tie z glazúrou môžu obsahovať olovo.
Pohľadám, vyskúšam, dám vedieť.
...ďakujem a myslím, že by to bolo úplne v pohode, aj ten môj kameň vyzerá ako okrúhla neglazúrovaná dlaždica :)
OdstrániťDíky, tak vyskúšam, len si musím zaobstarať ten kameň. Už dlhšie o tom uvažujem.
OdpovedaťOdstrániťja som ho mal ako príslušenstvo k rúre :)
Odstrániťwow perfektné! :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Ywett :)
Odstrániťa jaký kámen použít?
OdpovedaťOdstrániť...je odfotený v recepte, ja som ho dostal ako príslušenstvo k rúre, ale dá sa kúpiť aj samostatne :)
OdstrániťČítala som ze sa nesmie predhrievat kameň
OdpovedaťOdstrániťkameň sa musí predhrievať, v tom spočíva jeho úloha pri pečení...nakumulovať teplo.
Odstrániť