sobota, 2. februára 2013

bryndzová polievka

...taká nám chutí, lebo je s pridanou hodnotou :) ...možno ten pôvodný, originálny recept je trošku iný, ale skúste niekedy takúto, neoľutujete :)


Suroviny

bryndza, bravčová masť, cibuľa
čerstvo mleté korenie, sladká mletá paprika, petržlenová vňať, soľ
zemiaky, trhaná cestovina, vajíčka na tvrdo

...na poctivej bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som čerstvo mleté korenie a štipku, až dve domácej sladkej papriky, nechceme mať červenú polievku, len tak jemne oranžovú, preto opatrne...


...do cibuľového základu som dal nakrájané zemiaky a zalial som ich vývarom, ak nemáte, stačí aj voda. Zemiaky som mal o chvíľku uvarené, tak som k nim pridal trhané cesto (prípadne tarhoňu), ale nie veľa, len tak na chuť. Pridávajte až keď sú zemiaky uvarené, lebo podľa mojich skúseností sa potom nechcú  dovariť...



...zemiaky aj cestovina je uvarená, tak som v miske premiešal bryndzu s teplou polievkou (odobral som z hrnca) a vylial som to naspäť do hrnca...už sa nevarí. Dochutil som soľou, zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájaným vajíčkom, uvareným na  tvrdo. So soľou opatrne, lebo bryndza je slaná dosť. Vajíčko v lete niekedy nahrádzam nakrájaným ovčím syrom...dobrú chuť :)


QR code - stiahnite si recept do mobilu...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára