streda, 1. mája 2013

Grilované plnené šampiňóny

...plnené nátierkou zo stonkového zeleru, mozzarellou, cherry paradajkou, lístkom čerstvej bazalky a prekvapnuté olivovým olejom. Zelerová nátierka je výborná aj na chlieb a inšpiroval ma tento perfektný recept z Varechy...


Suroviny
  • väčšie šampiňóny
  • stonkový zeler, mrkva
  • lyžička dijonskej horčice, lyžica tatárskej omáčky a lyžica pochúťkovej kyslej smotany
  • čerstvo mleté korenie, soľ
  • mozzarella, cherry paradajky, čerstvá bazalka, olivový olej
...zo šampiňónov som opatrne vydlubkol :) stonku, naukladal som ich na plech, dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol do rúry pod gril asi tak na 17 až 15 minút :) ...


 Pokiaľ sa hubky grilovali, pripravil som si nátierku zo stonkového zeleru...takže najskôr nakrájať...


...potom rozmixovať a už len dochutiť čerstvo mletým korením...soľ som ani nedával, pretože dijonská horčica bola slaná dosť, nátierkou som naplnil grilované šampiňóny...


...na nátierku kúsok mozzarelly, cherry paradajky, ešte prekvapnúť dobrým olivovým olejom a potom už len...dobrú chuť :)


QR code - stiahni si recept do mobilu

2 komentáre: