streda, 1. mája 2013

Grilované plnené šampiňóny

...plnené nátierkou zo stonkového zeleru, mozzarellou, cherry paradajkou, lístkom čerstvej bazalky a prekvapnuté olivovým olejom. Zelerová nátierka je výborná aj na chlieb a inšpiroval ma tento perfektný recept z Varechy...


Suroviny

  • väčšie šampiňóny
  • stonkový zeler, mrkva
  • lyžička dijonskej horčice, lyžica tatárskej omáčky a lyžica pochúťkovej kyslej smotany
  • čerstvo mleté korenie, soľ
  • mozzarella, cherry paradajky, čerstvá bazalka, olivový olej
...zo šampiňónov som opatrne vydlubkol :) stonku, naukladal som ich na plech, dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol do rúry pod gril asi tak na 17 až 15 minút...


 Pokiaľ sa hubky grilovali, pripravil som si nátierku zo stonkového zeleru...takže najskôr...



...a po rozmixovaní už len dochutiť čerstvo mletým korením, soľ som ani nedával, pretože dijonská horčica bola slaná dosť a nátierkou som naplnil ugrilované šampiňóny...



...na nátierku kúsok mozzarelly a cherry paradajky, prekvapnúť dobrým olivovým olejom a potom...dobrú chuť :)




QR code - stiahni si recept do mobilu



2 komentáre: