...s medvedím cesnakom, smržami a všetko krájané len tak ledabolo...na hrubo :)
Suroviny
Suroviny
- šampiňóny a sušené smrže
- bravčová masť, cibuľa, cesnak a mrkva
- jačmené krúpy a suché biele víno
- čerstvo mleté korenie, sladká mletá paprika a soľ
- medvedí cesnak a chilli paprička
...na masti som orestoval nahrubo a ledabolo nakrájanú cibuľu, po chvíľke som pridal nahrubo nakrájanú mrkvu a dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou mletou paprikou...
...potom som prihodil nahrubo nakrájané šampiňóny a sušené smrže, tie dajú polievke neskutočne krásnu vôňu...
Keď som vydusil šampiňónovú šťavičku, podlial som suchým bielym vínom a zase som ho dobre vydusil. Pridal som nahrubo nakrájaný cesnak..asi tak 3 strúčiky a tiež nahrubo nakrájanú chilli papričku. Potom jačmené krúpy a to som už podlial vriacou vodou a varil asi tak 27 minút a 11 sekúnd, až pokiaľ krúpy neboli mäkké. Na záver som ešte dochutil nahrubo nakrájaným medvedím cesnakom a ... dobrú chuť :)
hmmm, aj toto môže byť :)
OdpovedaťOdstrániť..to bola len taká rýchlovka, lebo som mal veľa šampiňónových stopiek a aj šampiňónov :)
OdstrániťToto vyzera zaujimavo.
OdpovedaťOdstrániťNiekde som raz citala, vraj huby by sa nemali pripravovat s alkoholom, ale neviem preco.... lenze ked som hladala nieco zaujimave so sampinonmi takmer vsade bolo vino. Tak teraz neviem.
ďakujem :) pripravovať s vínom sa môžu, lebo alkohol sa vyparí a zostane len príjemná aróma. Nemali by sa pri konzumácii zapíjať alkoholom (pivo, víno, etc.)
Odstrániť