nedeľa, 25. augusta 2013

Kurací kebab a pita chlieb

...včera sme mali doma fast food :) bola malá oslava a tak som k domácemu hamburgeru pripravil aj kurací kebab v pita chlebe...



Suroviny na pita chlieb
  • 500g hladkej múky
  • 5g sušeného droždia
  • PL olivového oleja
  • KL cukru a 2 KL soli
  • cca 300 ml vlažnej vody 
...z vody, lyžice múky, droždia a cukru som pripravil kvások. Potom ako začal robiť bublinky, som ho pridal k preosiatej múke, dolial som zbytok vody, soľ, olej a robot si začal plniť svoje povinnosti...
Asi o desať minút bolo cesto hladké a pekne vymiesené, tak som ho zakryl čistou utierkou a nechal v teple kysnúť...

Suroviny na kebab
  • kuracie stehná bez kosti a kože
  • grilovacie čubrica korenie
  • 2 PL oleja
...kuracie stehná bez kože a kosti som poukladal na plech, ochutil som ich cesnakovou grill čubricou, ktorú som si doniesol z Bulharska a nechal asi hodinku v rúre...tak na 180°C  a potom som ich nakrájal na kebabovsky gyrosovské kúsky...


... cesto mi medzitým pekne narástlo, tak som ho dal na pomúčenú dosku a rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov ktoré som vyváľkal na tenké a krivé placky :)  Rúru som vyhrial aj s pizza kameňom na maximum  a keď placky mierne podkysli (cca 14 min) tak som ich na tom kameni piekol asi tak 5-7 minút, až pokiaľ sa nenafúkli a trošičku nezhnedli, ale treba dávať pozor, aby sa nezosušili, cenné rady som čerpal od Mišky z jej skvelého blogu ...potom som ich nechal odpočívať pod utierkou...



...pripravil som aj kapustovo mrkvový šalát podľa skvelého receptu od Egrešky...ďakujem :)...  Pita chlieb si každý rozkrojí sám, natrie si ho dresingom, ja som mal cesnakovo jogurtový a chrenovo smotanový ( PL nátierkového masla, smotana alebo jogurt, čerstvý cesnak a chren, soľ) potom si tam vloží mäsko, čerstvú zeleninu (biela a červená cibuľa, paradajka, kapustový šalát...) zase mäso a zase omáčka a potom už len...dobrú chuť :)




QR Code - stiahni si recept do mobilu




6 komentárov:

  1. Paradicka cele jedlo, velmi pekne Pity ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Miška, pochvala od plackovej odborníčky vždy poteší :)

      Odstrániť
  2. Na toto zberám odvahu, ale teším sa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dobrú chuť :)...napíš potom, či chutilo :)

      Odstrániť
  3. Hotovo, ďakujem pekne :-)
    http://bonvivani.sk/recepty/kuraci-kebab-v-pita-placke

    OdpovedaťOdstrániť