sobota, 1. marca 2014

šošovicový prívarok

...jednoduchý recept, overená klasika a chuť ktorá nikdy nesklame...


Suroviny

  • šošovica 500g
  • sladká smotana 200 ml, kyslá smotana 200ml, lyžica hladkej múky
  • olivový olej, cibuľa, cesnak, bobkový list
  • soľ, čerstvo mleté korenie, citrónová šťava
...prebratú šošovicu som nechal hodinku odpočívať vo vode a potom som ju dal variť s bobkovým listom, asi tak pol hodinu a v tej vode, v ktorej bola namočená. Raz som z nej aj pozbieral penu...
Keď už bola, tak som ju dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na panvici som opiekol lyžicu hladkej múky, je potom ľahšie stráviteľná a chutnejšia,  rozhabarkoval som ju v sladkej smotane. Nechal som prevrieť v prívarku a odstavil som. Potom som opatrne primiešaval kyslú smotanu, pridával som ju po troške, aby sa mi nezrazila...
Na panvici a na olivovom oleji som orestoval najemno nakrájanú cibuľu a keď už bola, tak som k nej pridal cesnak, tiež najemno nakrájaný...odstavil som a po minútke som to pridal do prívarku. Na záver som ešte dochutil pár kvapkami citrónovej šťavy a podával som s volským okom...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára