...jednoduchý recept, overená klasika a chuť ktorá nikdy nesklame...
Suroviny
Keď zmäkla, tak som ju dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na panvici som opiekol lyžicu hladkej múky, je potom ľahšie stráviteľná a chutnejšia, a rozhabarkoval som ju v sladkej smotane. Smotanu s múkou som vylial do prívarku, povaril som spolu asi 7-10 minút a odstavil som. Potom som odobral do misky asi 200-300 ml prívarku a po lyžiciach som pridával kyslú smotanu, aby sa mi nezrazila...stále som miešal. Prívarok s kyslou smotanou som vylial späť k zvyšnému prívarku, ak smotanu pridáte takto, určite sa vám nezrazí.
Na panvici s olivovým olejom som orestoval najemno nakrájanú cibuľu a keď už bola, tak som k nej pridal cesnak, tiež najemno nakrájaný...odstavil som a po minútke som to pridal do prívarku.
Dochutil som niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podával som s volským okom...dobrú chuť :)
Suroviny
- šošovica 500g
- sladká smotana 200 ml, 200ml kyslá smotana, 1 pol.lyžica špaldovej múky
- olivový olej, cibuľa, cesnak, bobkový list
- soľ, čerstvo mleté korenie, citrónová šťava
Keď zmäkla, tak som ju dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na panvici som opiekol lyžicu hladkej múky, je potom ľahšie stráviteľná a chutnejšia, a rozhabarkoval som ju v sladkej smotane. Smotanu s múkou som vylial do prívarku, povaril som spolu asi 7-10 minút a odstavil som. Potom som odobral do misky asi 200-300 ml prívarku a po lyžiciach som pridával kyslú smotanu, aby sa mi nezrazila...stále som miešal. Prívarok s kyslou smotanou som vylial späť k zvyšnému prívarku, ak smotanu pridáte takto, určite sa vám nezrazí.
Na panvici s olivovým olejom som orestoval najemno nakrájanú cibuľu a keď už bola, tak som k nej pridal cesnak, tiež najemno nakrájaný...odstavil som a po minútke som to pridal do prívarku.
Dochutil som niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podával som s volským okom...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára