nedeľa, 23. marca 2014

Zajac na zelenine

...pečený s horčicou, cesnakom, ajvarom a čerstvým tymiánom v cibuľovo zelerovej postieľke...


Suroviny

  • zajac
  • zeler, cibuľa, cesnak, čerstvý tymián
  • plnotučná horčica, ajvar
  • čerstvo mleté korenie, soľ, olivový olej
...zajaca som rozporcoval, zeler som nakrájal na kocky 0,4x0,35 a cibuľu len tak, ledabolo. Potom som nakrájal čerstvý tymián a asi 8 strúčikov cesnaku...


...mäso som osolil a dochutil čerstvo mletým korením. Opiekol som ho na olivovom oleji, potom som ho dal bokom a v tom istom hlbokom pekáči som zarestoval cibuľu so zelerom (4 min.). Potom som k zeleninovému základu vložil opečené mäso...
Asi 3 lyžice horčice som zriedil 2 lyžicami vody a vo fľaške som to spolu dobre premiešal. Touto zriedenou horčicou som mäso prelial. Do tej istej nádoby som pridal 4 lyžice ajvaru a 2 lyžice vody, dobre premiešal a nalial na mäso, pridal som tymián s cesnakom a dobre premiešal...


...v rúre, vyhriatej na 180°C som mäso piekol asi 76 minút, raz som mäso otočil. Podával som so zemiakovou kašou, lyžicou kyslej smotany a štipkou čerstvého tymiánu...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára