...pečený s horčicou, cesnakom, ajvarom a čerstvým tymiánom v cibuľovo zelerovej postieľke...
Suroviny
Suroviny
- zajac
- zeler, cibuľa, cesnak, čerstvý tymián
- plnotučná horčica, ajvar
- čerstvo mleté korenie, soľ, olivový olej
...zajaca som rozporcoval, zeler som nakrájal na kocky 0,4x0,35 a cibuľu len tak, ledabolo. Potom som nakrájal čerstvý tymián a asi 8 strúčikov cesnaku...
...mäso som osolil a dochutil čerstvo mletým korením. Opiekol som ho na olivovom oleji, potom som ho dal bokom a v tom istom hlbokom pekáči som zarestoval cibuľu so zelerom (4 min.). Potom som k zeleninovému základu vložil opečené mäso...
Asi 3 lyžice horčice som zriedil 2 lyžicami vody a vo fľaške som to spolu dobre premiešal. Touto zriedenou horčicou som mäso prelial. Do tej istej nádoby som pridal 4 lyžice ajvaru a 2 lyžice vody, dobre premiešal a nalial na mäso, pridal som tymián s cesnakom a dobre premiešal...
...v rúre, vyhriatej na 180°C som mäso piekol asi 76 minút, raz som mäso otočil. Podával som so zemiakovou kašou, lyžicou kyslej smotany a štipkou čerstvého tymiánu...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára