nedeľa, 1. marca 2015

hummus

hummus, cícerová nátierka...perfektná je s chlebom pita, ale chutí aj ako dip k čerstvej zelenine....



Suroviny

  • cícer 400g
  • sezamová pasta tahini 3-4 lyžice
  • olivový olej, cesnak 1 strúčik
  • citrónová šťava, zelená petržlenová vňať, soľ
...zvyknem používať cícer v konzerve, je to rýchlejšie a nemusím čakať 24 hodín, pokiaľ by namočený cícer zmäkol...môžem hummus pripraviť hneď. Takže som otvoril konzervu a zlial vodu, cícer som dal do mixéra, pridal som k nemu citrónovú šťavu, asi z polovice citróna, soľ, nakrájaný cesnak a olivový olej...
...keď je to už rozmixované na kašičku, pridám pastu tahini (rozmixovaný sezam s olivovým olejom) petržlenovú vňať...potom ochutnám, ak treba dochutím citrónovou šťavou, alebo soľou a hummus je hotový...toto je tiež jeden z receptov, kde treba rešpektovať svoj jazyk a dochucovať podľa seba...
Pred podávaním som prekvapol olivovým olejom a prizdobil 9 lístkami petržlenu...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára