nedeľa, 8. marca 2015

kuracie stehná v jogurte

...kuracinka marinovaná a pečená v jogurte...jemnú chuť kuracieho mäsa dopĺňa exotické korenie a zjemňuje biely jogurt...



Suroviny

  • 1 kg kuracie stehná bez kosti a kože
  • biely jogurt 200ml
  • korenie tikka Curry (škorica, zázvor, koriander, chilli, kardamom, rímska rasca, klinčeky, koriander)
  • sladká mletá paprika, čerstvo mleté korenie, soľ
  • 3 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
...kuracie mäso som ochutil korením, pridal som prelisovaný cesnak, dijonskú horčicu, olivový olej a soľ, dobre som premiešal...


...potom biely jogurt...opäť som premiešal a nechal v chlade odpočívať 25,5 hodiny. Na druhý deň som mäso naukladal na plech a vložil do vyhriatej rúry. Piekol som 56 minút na 180°C...posledných 16 minút pod grilom a s ventilátorom, mäso som raz otočil...
Podával som so zemiakmi, ktoré som dochutil čerstvou pažítkou, maslom a smotanou...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára